De matigste "Old Firm" ever - D.S.V. Full Speed

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

De matigste "Old Firm" ever

De matigste "Old Firm" ever

Concordia 1

4 - 0

Full Speed 1

Competitie

2e klasse E

Datum

8 oktober 2022 16:00

Scheidsrechter

L.J. Duarte

Accommodatie

Sportpark Concordia
Brasserskade 236
2616LA
DELFT
tel. 015-2131116

Vol verwachting reed de bus met spelers en reden de bussen met supporters naar de Brasserskade toe om getuige te zijn van de sportieve clash tussen twee oude buren. De wedstrijd Concordia tegen Full Speed.
Een superbelangrijke wedstrijd want als Full Speed zou winnen, dan zouden ze alleen koploper zijn en als Concordia zou winnen, dan zouden ze zich nestelen tussen de top.
Vooraf dus een verzameling ingrediënten die maar één conclusie zou hebben en dat was “een geweldige wedstrijd”. Veel toeschouwers kwamen toch een beetje bedrogen uit. Als je supporter van Concordia bent, dan had je een leuke middag, maar de overgrote meerderheid aan supporters van Full Speed had een mindere middag.
Op de rookvrije accommodatie van Concordia begon de wedstrijd met een roodgekleurde rookbom. De oproep van de anti-rook brigade van Concordia om geen rookpluimen op de accommodatie te veroorzaken riep bij enkele supporters wat ondeugende plannetjes op. Her en der zag je wat rookpluimen opstijgen, maar uiteindelijk kon ik wel concluderen dat de rookpluim vanuit de keuken, veroorzaakt door het gezonde frituurvet, niet te evenaren was. De sceptici onder de supporters van beide verenigingen konden elkaar hierin goed vinden.
Toch heeft het nobele streven van Concordia navolging. Dat kan je lezen in onderstaand artikel waarin de KNVB pleit voor afschaffen rookpauzes.


2022-10-08_Concordia_7.PNG

Nu terug naar de wedstrijd. De 1ste helft was een helft waarin Full Speed zeker de gelegenheid had om te scoren, maar dat niet deed en Concordia tot twee keer toe een speler had die op de juiste plek stond op het moment dat de bal terug kwam in het spel via de lat en de paal. De 2e helft was er één om te vergeten. Concordia was beduidend sterker en de nederlaag van 4-0 was niet eens geflatteerd. Een pijnlijke nederlaag, maar ik kan me van vorig seizoen nog een pijnlijke nederlaag herinneren die de week er na Full Speed tot een ongekende krachtinspanning bracht. Laten we daar ons vertrouwen op gooien en dat is de wedstrijd van volgende week. Dan is er weer een Pupil van de Week, een balsponsor en een berg gezelligheid in de kantine.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!