Waar een scheenbeschermer al niet goed voor is!! - D.S.V. Full Speed

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Waar een scheenbeschermer al niet goed voor is!!

Waar een scheenbeschermer al niet goed voor is!!

Full Speed 1

1 - 0

Berkel 1

Competitie

2e klasse E

Datum

1 oktober 2022 14:30

Scheidsrechter

V.V. Karagantcheff

Accommodatie

Sportpark Kerkpolder Full Speed
Kerkpolderweg 5
2625EB
DELFT
tel. 015-2618263

Zaterdag 1 oktober 2022 was een bijzondere dag. Op meerdere fronten overigens. In de ochtenduren was het een drukste van jewelste op het knusse, maar mooie complex van Full Speed. Veel jeugdteams waren wedstrijden aan het spelen en om 10:00 uur begon de legendarische Ukkentraining. Prachtig om te zien dat de alsmaar groeiende Ukkengroep onder de bezielende leiding van een schare Ukkentrainers spelenderwijs het spelletje onder de knie krijgt. Bij zo een ukkentraining staat soms net zo veel publiek als bij het 1ste elftal. Opa’s en oma’s, vaders en moeders, broertjes en zusjes en vele buren staan langs te kant te kijken om de kleine Depay of Miedema aan het werk te zien.

Om 12:00 uur speelde het 2e elftal. Een jong team, waarvan sommige zelfs nog bij de Ukken begonnen zijn. Het jonge team mist nog wat voetbalgogme, wat vaak wel bij de tegenstander aanwezig is. Dit leidde helaas tot een met 3-1 verloren wedstrijd. De ommekeer gaat komen, dat voorspel ik.

De middag stond deels in het teken van het 1ste elftal, maar op de andere velden werd nog gewoon gevoetbald. Ook was er een speciaal moment voor de Pupil van de Week. Normaal gesproken moet je een paar jaar lid van Full Speed zijn om Pupil van de Week te worden. Niet voor Sophia du Puij, want Sophia was, zonder dat ze dat wist,  het 300ste actieve jeugdlid van Full Speed toen zijn op “verzenden” drukte bij het ingevulde inschrijfformulier. Dat mooie moment liet het Jeugdbestuur niet aan zich voorbij gaan. Ze werd in het zonnetje gezet en ze kreeg een prachtig shirt waarop duidelijk stond dat zij het 300ste jeugdlid is. Zelfs een trainingspak mocht zij in ontvangst nemen. Het was voor Sophia een prachtige ervaring, maar ook voor de ouders was het een onvergetelijke ervaring. We zagen na afloop van de wedstrijd weer een hoop blije gezichten in de kantine. Daar doen we het ook voor.

Menig speler keek voorafgaand aan de wedstrijd nog even naar de stand. Full Speed op kop in de 2e klasse. Het is een moment die je stoer maakt, maar tegelijkertijd besef je dat er pas één wedstrijd gespeeld is en er nog heel veel kan en gaat gebeuren. Maar dat mooie moment pakt niemand van je af.

Berkel, voor Full Speed een volstrekt onbekende tegenstander, kwam goed gemotiveerd naar ons complex toe. Ook voor Berkel geldt natuurlijk dat Full Speed een volstrekt onbekende tegenstander is. Dat is het gevolg van de overgang naar het zaterdagvoetbal en de mazzel dat je in een mooie poule terecht bent gekomen. Full Speed kent op dit ogenblik weinig personele problemen en het vertrek van zes basisspelers aan het einde van het vorige seizoen is knap opgevangen door trainer Frank en de mannen die in de selectie zitten. Dat is overigens een compliment waard.

Berkel is een fysiek stevige ploeg die veel strijd levert en ook nog eens behoorlijk kan voetballen. Full Speed is een uitgebalanceerd team met vandaag een uitblinkend duo in het centrum van de verdediging. Ondanks twee beuken op zijn neus bleef Wessel zijn onverzettelijkheid tonen. Leon is de andere die voorop gaat in de strijd. De rest van het team speelde eveneens in het belang van het team en van het resultaat. In de 1ste helft had Berkel een overwicht, maar de gevaarlijke counters waren voor Full Speed. Het overwicht van Berkel leidde in de 1ste helft tot welgeteld één grote kans, maar keeper Reinder weet waarvoor hij op goal staat en dat is een bal tegenhouden. De 2e helft kwam Full Speed goed uit de kleedkamer. Berkel kwam onveranderd uit de kleedkamer. Gevolg was een 2e helft met volop strijd en soms duels die bijna op het randje waren. Full Speed wisselde vrolijk door en bij één van de wissels zat “de gouden wissel”. Lucas van den Kolk kwam in het veld en na welgeteld vijftien secondes tikte hij de bal met binnenkant scheenbeschermer in de uiterste hoek. 1-0. Ongelooflijk grote vreugde bij Full Speed en grote frustratie bij Berkel. Nog tien minuten te gaan en Berkel volop in de aanval. Full Speed kwam echt goed weg, want een pegel op de lat en een kopbal voor een leeg doel die over werd gekopt. Als je die niet maakt, dan scoor je niet meer. Aldus geschiedde. Trainer Frank bracht nog een verrassing in het veld. Reservekeeper en stormram Thomas mocht opdraven in de spits. Zijn eerste contact was contact met een speler en de gemoederen liepen hoog op. Thomas geel, maar zijn tegenstander zelfs rood. Die had zich uit de tent laten lokken. De laatste paar minuten werd er niet gescoord en Full Speed behaalde een moeizame maar mooie overwinning en mag zich nog steeds koploper noemen in de 2e klasse E. Ook noemenswaardig is dat Full Speed na twee wedstrijden nog geen doelpunt tegen heeft. De druk gaat er op.

Volgende week op bezoek bij Concordia. Eindelijk weer een tegenstander waar Full Speed heel vaak tegen gespeeld heeft. Tevens een derby, dus de uitslag is onvoorspelbaar.

In de kantine bleef het nog heel lang gezellig. Muziek hard en er werd zelfs op de tafels gedanst. Wat een feest.2022-10-01_Berkel_1.JPG

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!