Hoe betrekkelijk kan iets zijn. - D.S.V. Full Speed

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Hoe betrekkelijk kan iets zijn.

Hoe betrekkelijk kan iets zijn.

Full Speed 1

0 - 2

CION 1

Competitie

2e klasse E

Datum

4 februari 2023 14:30

Scheidsrechter

M.G.L. Sinke

Accommodatie

Sportpark Kerkpolder Full Speed
Kerkpolderweg 5
2625EB
DELFT
tel. 015-2618263

Zaterdag 4 februari 2023 was één van de drukste zaterdagen van de afgelopen seizoenen. Hulde voor de mensen achter de bar en in de keuken. Er zijn o.a. 202 ballen gehakt verkocht. De ene met een broodje en veel andere met een klodder mayonaise of pindasaus. Er gaat niets boven zo een gezonde hap.

De legendarische Ukkentraining is ook weer begonnen. Het was weer geweldig om te zien hoe de kinderen en (groot)ouders met een glimlach het terrein opkwamen om weer te genieten van de leuke leerzame spelletjes. Ook de vele trainers liepen weer met een “smile” rond, want het is dan ook een superleuke “baan” als Ukkentrainer. Mooi om te zien dat ook twee spelers van het 1ste elftal Ukkentrainer zijn.

Om 12 uur speelde ons jonge 2e elftal tegen DSVP. Na de rust, toen het 0-1 in het voordeel van DSVP stond, zag je het fanatisme bij Full Speed om de gelijkmaker te forceren. Die kwam dan ook van de voeten van Ceesy Main. Wat zou het mooi zijn als Ceesy het weer op zijn heupen kreeg. Als hij de vorm van een paar jaar geleden weer zou hebben, dan denk ik dat hij voortaan later op de dag moet gaan spelen. Vervelend dat kruisbandblessures zo een grote impact hebben. Na de gelijkmaker had ik even de gedachte dat het “er op en er over” zou kunnen worden, maar twee persoonlijke foutjes gooiden roet in het eten en verloor Full Speed 2 de wedstrijd alsnog.

Om 14:38 uur was het vlaggenschip aan de beurt. De wedstrijd tegen CION. De heenwedstrijd werd nog met 4-0 gewonnen door Full Speed en dat was de kennismaking met de zaterdag 2e klasse.

2023-02-04_CION_1.PNG

Full Speed had vooraf rekening gehouden met de snelle en behendige vleugelspitsen van CION en de verdediging stond behoorlijk. Die vleugelspitsen waren ook mooi om naar te kijken. Behendig, technisch, balvast en behoorlijk snel. Onze “windbacks” hadden het moeilijk. Ondanks dat CION beter was, stond het bij de rust nog 0-0. De 2e helft moest wat geluk met zich mee brengen wilde Full Speed nog één of meerdere punten in de tas houden. Helaas is het emmertje geluk bij Full Speed al een aantal weken leeg. CION kwam door één van die vleugelspitsen op een 1-0 voorsprong en Full Speed moest toen alles op alles zetten om enerzijds de achterstand niet groter te laten worden en anderzijds de gelijkmaker proberen te forceren. Dat betekende dat er met risico gevoetbald ging worden. Er kwamen in de 2e helft vijf verse wissels in het veld. Hierdoor kwam er aanvallend iets meer gevaar.
Michael Bogers, die met zijn invalbeurt op zijn 50ste optreden kwam in het 1ste elftal, probeerde van alles maar het mocht niet baten. Door de ruimte die hierdoor voor CION ontstond maakte de andere vleugelspits er vlak voor tijd nog 0-2 van. Helaas weer een verloren wedstrijd en de plek in het rechterrijtje wordt steeds “vaster”. Een ramp? Sportief gezien zeker niet leuk, maar als je na de wedstrijd de grote glimlach ziet van de Pupil van de Week Neel Mohan, dan kan je de verloren wedstrijd al snel weer een plekje geven. Als je tegelijkertijd denkt aan het leed van de familie en vrienden van Benny van Viersen, dan zie je hoe betrekkelijk alles in het leven is. Benny van Viersen, een speler van het 2e elftal van DVV Delft, mocht slechts 35 jaar oud worden. Condoleances voor iedereen die Benny lief heeft.

Zo eindigend, dan is die uitslag ineens nauwelijks van waarde. Toch gaat het leven door en het sportieve leven ook. Volgende week uit tegen Berkel. Die heenwedstrijd werd met 1-0 gewonnen, dus ik geloof vast dat Berkel wat recht wil zetten. Full Speed heeft ook wat recht te zetten en dat is die reeks van verloren wedstrijden.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!