Op naar een derby - D.S.V. Full Speed

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Op naar een derby

Op naar een derby

Full Speed 1

0 - 3

Westlandia 1

Competitie

2e klasse E

Datum

18 maart 2023 14:30

Scheidsrechter

M. van Dam

Accommodatie

Sportpark Kerkpolder Full Speed
Kerkpolderweg 5
2625EB
DELFT
tel. 015-2618263

Zaterdag 18 maart 2023 werd weer een dag om niet te vergeten. Hoofdschuddend stond oom agent te kijken naar alle auto’s die her en der geparkeerd stonden op en naast de Kerkpolderweg. Het was weer een drukste van jewelste op het knusse sportpark van Full Speed. Een grote hoeveelheid Ukken en teams uit de JO7 en ouder waren al vroeg in de weer om papa, mama, oma en opa te laten zien hoe goed ze al zijn. Mooi om te zien dat oom agent besloot om geen bekeuringen uit te delen. Zou het geweest zijn omdat ze ook aan het genieten waren van alle spelvreugde die ze niet wilden bederven of was het omdat ze hun eigen auto nergens konden parkeren? Wie weet het?

Die drukte hield aan tot het 1ste elftal moest gaan voetbalen. Trainer Frank had het zwaar deze week. Veel afwezigen door een blessure, werk of vakantie. Het was zeker geen feestopstelling, maar dat het een lastige middag zou gaan worden was vooraf al duidelijk. Geconcentreerd spelen en verdedigen was de opdracht en hopen dat een snelle counter doorslaggevend zou kunnen zijn.

In de uitwedstrijd had het immers ook gewerkt. Westlandia was toen duidelijk beter, maar Full Speed reed met een glimlach en een 1-0 overwinning toen huiswaarts. Je kan bijna zeggen dat de 1ste helft nu één minuut te lang duurde en de 2e helft 1 minuut te vroeg begon. Het was namelijk de 45ste minuut waar Westlandia een slordige actie keurig afrondde en het was de 46ste minuut waar Westlandia concentratieverlies meedogenloos afstrafte. Dat was dus 0-1 en 0-2. Full Speed kon geen vuist meer maken en uiteindelijk werd het nog 0-3. Aan deze uitslag was werkelijk niets af te dingen.

Het gaat lastig worden dit seizoen. Met de versterkte degradatieregeling is de kans natuurlijk aanwezig dat je rechtstreeks degradeert of dat je in de nacompetitie belandt om degradatie te ontlopen. Ik kan/ga geen voorspelling doen, want er volgen nog 8 finales en die worden al lastig zat.

Een belangrijke opdracht is “de sfeer” die er in moet blijven. Het werd weer laat zaterdag, dus daar zit het wel goed mee. Aanstaande zaterdag weer een derby. De uitwedstrijd bij Vitesse Delft. De twitterkoning is er niet bij en het verleden heeft aangetoond dat zijn afwezigheid soms ook een verrassende uitslag tot gevolg kan hebben. Voorafgaand aan de wedstrijd speelt de JO7 van Vitesse Delft en Full Speed ook een onderlinge wedstrijd en zal er voor Inloophuis Debora een inzamelingactie gedaan worden.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!