Wedstrijdverslag Full Speed - Blauw Zwart

7 februari 2018 11:45

T.O. Eschouwer

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst?

Zit ik op dinsdagmorgen lekker aan de koffie, zie ik op zo’n voetbalsite dat Full Speed die dinsdagavond een wedstrijd heeft. Voor een beker, dat dan wel. Het gaat hier om de Haaglanden Voetbal Sir Winston Cup. Een wat aparte naam voor een beker, maar goed….

En dus zat ik ’s avonds op mijn fiets in de kou. Want dat het koud was, dat kan iedere bezoeker wel beamen. Wel een fraai gezicht hoor. De spelers met een rookwolk als adem op het veld bij de warming-up.

Ik ging hier en daar eens mijn licht opsteken, want ik zag (weer) een nieuw gezicht bij het eerste elftal. Aangezien ik de heer Langeveld, de trainer, niet aan zal spreken zo vlak voor een wedstrijd, zocht ik mijn heil maar eens bij anderen. Tim Zeller is de naam van die “nieuwe” jongen. En hij was niet de enige A-junior die bij het elftal zat. Michael Bogers, Milan Sakkee en Milano de Leeuw waren er ook weer bij. Milan Sakkee en Michael Bogers startten in de basis, terwijl dus Milano en Tim op de bank begonnen.

De tegenstander? Oh ja, daar moet ik het ook nog over hebben. Want zonder tegenstander geen wedstrijd. Wederom een ploeg uit Wassenaar. Blauw Zwart was de tegenstander. Een zaterdagclub. Spelend in zo’n fraai verticaal blauw-zwart gestreept shirt (zoals Inter Milaan).

Met een kop koffie in mijn mik ging ik, iets opgewarmd, naar buiten. De wedstrijd begon direct. In die eerste helft leken de ploegen aardig aan elkaar gewaagd. Blauw-zwart combineerde aardig tot het strafschopgebied, maar daarna stokte het vooral. Full Speed hanteerde, naar mijn mening, te vaak de lange bal en sloeg daardoor het middenveld teveel over. Zo ontstond een beetje heen-en-weer voetbal. Conditioneel gezien wel leuk, maar technisch gezien was het niet al te best. Full Speed kreeg de eerste grote kans. Na enkele voorzetten die helaas tot niets leidden, was daarin ineens Suwendly Sille, die een voorzet van links prima kopte. Hoog boven zijn tegenstander uit kopte hij de bal richting doel, maar helaas stond daar de paal de 1-0 in de weg.
Vlak daarop echter had Blauw-Zwart ook een grote kans. Na een ingooi van Full Speed, speelde Blauw Zwart na de overname de bal snel naar voren en kon de spits alleen op keeper Robin Koene af. Kennelijk schoot hij iets te snel, waardoor zijn schot eveneens tegen de paal belandde.
Hierna, zo’n 10 minuten voor de rust kwam Blauw Zwart op 0-1. Een beetje gemodder in het strafschopgebied van Full Speed, een Blauw Zwart speler die werd aangetikt en een Blauw Zwart speler die de bal dus kreeg en direct schoot. Keeper Robin Koene was kansloos en de 0-1 stond op het bord. Vlak hierna had Full Speed de kans op de 1-1. Een diepe bal bereikte Samet Mermer. De keeper kwam al uit zijn doel, alleen de lob van Samet Mermer ging naast. En zo bleef het dus 0-1 tot de rust.

De 2e helft was toch vooral voor Full Speed. Er werd meer druk gegeven en zo werd Blauw Zwart naar achteren gedrongen.
Wat ik eigenlijk vergeet is dat er in de rust gewisseld werd. Robin Koene werd gewisseld voor Reinder Pul en ook de A-junioren Milano de Leeuw en (de debutant) Tim Zeller kwamen in het veld. En slecht deden zij het niet. Het elftal hierdoor verzwakt? Nee hoor, alsof zij er al tijden spelen. En dat biedt sowieso perspectief voor de toekomst.
Goed, Full Speed zette dus meer druk en Blauw Zwart moest achteruit. Echt veel uitgespeelde kansen leverde dit echter niet op. Sterker nog, het leek erop dat 0-1 wel eens de eindstand zou kunnen zijn. Maar toch, met nog zo’n 25 minuten op de klok gaf Joey Donkers vanaf links weer eens een voorzet. Samet Mermer schatte deze op waarde en tikte in de lucht hangend, de 1-1 binnen. Hierna ging het weer heen en weer, maar tot doelpunten kwam het niet meer. Vermeldenswaardig is nog wel de rode kaart voor Suwendly Sille. Wanneer ik het goed begrepen heb, heeft hij een natrappende beweging gemaakt naar een tegenstander. Het stelde niets voor, maar toch: natrappen is natrappen en dus een terechte rode kaart.
1-1 werd dus de eindstand. En dus moesten er penalty’s genomen worden. Voor Full Speed deden dit: Jacco Wevers, Jordi Vermeulen, Brian Koster, Leon Bekenes en Samet Mermer. Het werden 5 doelpunten. Blauw Zwart scoorde ook de eerste 4 penalty’s, alleen de laatste werd gemist. Nou ja gemist…. Doelman Reinder Pul stopte deze penalty en dus werd het uiteindelijk 6-5 voor Full Speed. De volgende ronde is bereikt. Ik hoop dan op iets warmer weer.